Pas på ma-kasse.dk, de er nye i webtrafikken

Som nyuddannet, uden det første job linet op, møder man dagpengesystemet, jobnet og alle de andre rødder. Dette møde, kan fra et brugervenligheds standpunkt, godt være lidt en blandet fornøjelse.

Nedenfor ses et udsnit fra MAs kontaktformular, hvor man kan uploade dokumenter direkte til Magistrenes A-kasse, i forbindelse med møder og andet. Det største problem med denne boks er at knapperne “nulstil” og “send”, så lige ved siden af hinanden. Man kan spørge sig selv hvornår det nogensinde er nødvendigt at nulstille et enkelt felt? Når det er sagt, hvorfor er den placeret lige ved siden af send, bare at have spredt dem til hver sin side af det lysegrå felt, ville have været en forbedring. Alternativt kunne forskellige farver have hjulpet med at gøre brugeren opmærksom, på de to knappers markandt forskellig funktion. Jævnfør læseretningen i den vestlige verden, vil det være nærliggende at vælge knappen til venstre, hvis man som bruger ikke får set sig ordentligt for.

Min anden anke er knap så problematisk som den første. Hvorfor er der både brug for en “choose file” og en “vedhæft fil” (Og hvorfor har det kun lykkes at gøre noget af systemet dansk og ikke det hele?). En bedre løsning havde været hvis man valgte og vedhæftede filen samtidig, chancen for at brugeren af denne meget specialiserede kontaktboks uploader alle mulige tilfældige filer er meget lille, og så længe der er en “fjern fil” knap, er der jo alligevel ingen ko på isen.

Image

Efter en mindre slåskamp med denne “tilføj fil” enhed, lykkedes det at sende de rigtige filer afsted og historien endte lykkeligt…. lige indtil kvitteringsskærmbilledet kom frem:

This entry was posted in All. Bookmark the permalink.

One Response to Pas på ma-kasse.dk, de er nye i webtrafikken

 1. Sonia says:

  Hi, I do believe your blog could be having internet browser compatibility issues.
  Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine but
  when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.

  I merely wanted to provide you with a quick heads up!
  Aside from that, excellent website!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s